Loading...

Akuklinik Nørreslet, Nyhedsmail Januar 2017    

I denne udgave af min nyhedsmail, vil jeg primært dele refleksioner med dig, men også give dig helt simple hverdags tips til genopretning af din indre balance. Det er ret almindeligt at føle en udefinerbar “ude af balance” tilstand, men det kan til tider godt blive noget af en hæmsko, og en blokering, som desværre kan være bremsende og stagnerende for os. Derfor finder jeg det relevant at gøre opmærksom på HVORDAN man kan bryde dette mønster, UDEN udpinende “detox”/afmagrings kure, strikse “jeg skal også holde op med” fortsæt, og i det hele taget uden at dunke sig selv i hovedet med alt det man skal lade være med og holde op med !!!  Endelig vil jeg annoncere 2 helt store nyheder som allerede er opstartet i Akuklinik Nørreslet. 

Hvilken vej ? 

Ind i mellem er det svært at vælge. Man kan opleve at det indre "vejnet" bliver kaotisk med "motorveje, hovedveje, biveje og til/fra afkørsler" - Pyyyyh, man bliver utryg og ked af det...  For selvom det jo "går godt", "vi har det godt", "vi skal ikke klage", "ikke pive" - så kan det virke SÅ uoverskueligt at vælge og finde den "rigtige" vej til løsning af den ubalance, den utryghed, den følelse af “noget er ikke rigtig godt i min krop, sjæl og/eller tanke”. Det er den dér fornemmelse af  at “noget” blokerer, bremser mig i at få udnyttet det fulde potentiale i tilværelsen. Trøsten i dette er, at det er en almindelig følelse, mange oplever den i perioder i sit liv, det er ok, og det kan som oftest være en "sund" proces at skulle igennem for at få "vendt" bøtten helt og rigtigt, og få øje på det nye udgangspunkt, den nye vej - som er den "rigtige" og "den gunstige" for lige netop dig, i den livssituation du er i nu. Jeg skriver sådan her, fordi jeg jo selv kender til ovenstående. Jeg tænker meget...., hmmm nok også lidt for meget ind i mellem - det bliver af og til lidt "tankemylder" og det er ikke rart, slet ikke gunstigt og kontruktivt. Dér er det man skal have værktøjskassen godt fyldt op med redskaber, til at komme på sporet igen. Jeg synes selv, jeg har en del redskaber i min værktøjskasse, men må indimellem igennem en del af dem før jeg finder den "svensknøgle" som passer liiige til den ubalancerede situation jeg oplever. Vi kan gøre meget selv i hverdagen for at holde os "på sporet", holde os GUNSTIGT aktive og også travle ind i mellem - men på den gode, produktive måde - hvor der skabes resultater, nåes mål, opnåes glæde, tilfredshed, fremsynethed, energi, og lyst til at fortsætte ..... Her er et par områder som jeg véd har betydning for at holde balancen, der er variationer i mængde og facon for enhver af os,  men :  

SØVN : vi SKAL have søvn. Det skal være den søvn, hvor vi kommer dybt ned, der hvor livets indtryk bearbejdes af underbevidstheden, så vi kan rumme næste dags indtryk og udfordringer. Det kan være svært, men et regelmæssigt søvnmønster er altså det bedste. At gå i seng nogenlunde på samme tid i hverdagene helst før kl 23, eller i hvertfald lytte til kroppen, og ikke hele aftenen "trække den", sidde og småsove og hænge på sofaen foran skærmen - så hellere gå i seng, ligge godt, mørkt og mærke trætheden og kroppens signal om at "slukke" lidt ned. Derved vil den nærende og opbyggende søvn komme til os, og heale og gøre os klar til nye indtryk. Hmmmm, yes jeg ved det godt ..- det kan man jo ikke altid… men det kan jo godt ligge lidt i baghovedet, og man kan stræbe efter at optimere sit søvnmønster. Jeg kan simpelthen kun anbefale at læse Hannes blog om "helbredende og foryngende skønhedssøvn" på www.hannerobinson.dk, hvor hun så grundigt og klogt skriver om søvnen og dens betydning for vores fysik, psyke og mentale sundhed.  

LUFT & LYS : vi må ud i naturen. Ud og få god luft i ansigtet, og lys ... hmmm ja ret svært i disse tider, mødetider på job i mørke, hjem og køre familierutiner, hvor der ikke er plads til lige at komme ud i naturen inden det bliver mørkt igen. Men som med søvnen, man kan stræbe efter det, og en enkelt dag eller to i ugen, hvor man i 5-10 minutter kører ind til siden på vej til eller fra arbejde - lige parkerer bilen, og går bare lidt ud på marken, lidt ind i skoven, lidt ned til vandet - tømmer hovedet, vidende at det her tager kun max 10 minutter - INGEN tidsplaner vælter af, at der tages 10 minutter til at berige kroppen og sindet.... for du får det 10 fold tilbage - kroppen betaler prompte med velbefindende, ro og "TAK" !! .... Jeg taler af erfaring, så sent som i går morges (herfra billedet) - på vej til klinikken, hvor jeg bevidst prioriterede at tage den smukke vej i stedet for kø på motorvejen - det tager kun få minutter længere... - det regnede, ja, men det tager jeg jo ikke skade af, det er jo kun max 10 minutter, jeg har travlt.... ja, men min krop skriger på lys og luft, ro, energi fra "noget" i omgivelserne.... SKOV yes, træerne og skoven ..... rasteplads.. hurtigt hue på, og ind mellem træerne og lidt væk fra bilerne…..  Prompte mærker jeg hjertet slå roligere, jeg får lyst til at gå lidt længere ind i skoven, mærker dufte og friskhed, jeg mærker faktisk "energi" og en grundliggende fornemmelse af omsorg og samhørighed .... mærkeligt, jeg står jo helt alene her i skoven.... - næææ, slet slet ikke helt alene, men en del af et "system", hvor der bare er SÅ meget "gratis" energi, omsorg og - ja nu siger jeg det altså : - kærlighed. For det er dét jeg fyldes af… fornemmelsen af betingelsesløs kærlighed, bare sådan “værs'go det er til dig”, - “det er gratis, du skal ikke præstere, levere, betale noget igen for det - det er til dig, fordi du gerne vil ha' det, og du HAR BRUG FOR DET “ !! Ja vi har alle brug for at fornemme betingelsesløs kærlighed (uha uha lidt store ord men...) ikke hele tiden, svæve rundt på en lyserød sky, nej slet ikke - men indimellem stoppe op, og bare lade kroppen og sindet få noget omsorg og "a'e a'e" nus  - man har brug for ind i mellem at give slip på kontrollen og speederen, og “bare” modtage… J J  MAD og VAND vitaminer & mineraler : sørg for næringsholdig og alsidig mad, væske i form af dejligt vand, og evt lidt kosttilskud her i denne tid hvor vi er lidt drænede. ( I næste nyhedsbrev går jeg mere i detaljer omkring dette – men en god bredspektret vitaminpille kan godt anbefales i disse tider – ELLER hvis nu du er super frisk, så lav urteinfusioner fra fx Maria Lisette Jacobsen “Hyldemors Have”, http://www.hyldemorshave.dk - DET er natur for de garvede, men super relevant og vildt spændende efter min mening – og Maria Lisette har styr på tingene, og er mega seriøs i sin tilgang – det har jeg dyb respekt for J )  

MENTAL pleje : Er man dér, liiige på kanten til at kroppen fortæller : "nu er det pausetid", der er for meget med dårligt søvnmønster, skidt fordøjelse, hjertebanken, manglende koncentrations og fokuseringsevne, tankemylder....  ? Hvad kan vi gøre for at "hjælpe" os selv ? Få styr på fx ovenstående : søvn, lys, luft, mad og vand - det er da basalt, nemt og lige til at gå til ...  

Men man kan jo supplere fx med "BEHANDLING" :Her tænker jeg jo selvfølgelig på Akupunkturen, i al sin vidde, bredde og rummelighed - som behandling for at få "tandhjulene" smurt og kørende igen, og som behandling for at få energier balanceret, at få "vendt bøtten", få et spark i .... - blive boostet, beroliget, eller give sig selv den wellness .... you name it - der er VIRKELIG mange muligheder indenfor akupunkturens verden !  Prøv at abstrahere fra dét at “akupunktur ER nåle” - oh skræk oh ve ..…..Akupunktur er SÅ meget andet !! Akupunktur er en afbalancerende behandling af krop, psyke og symptomer. Man søger at skabe balance så livsenergien “Qi” kan flyde frit gennem hele kroppen i meridianbanerne... for hvis der opstår en ubalance eller en blokering af “Qi”, kan dette føre til smerter eller sygdom hvilket som helst sted i kroppen eller i psyken. “Qi” løber konstant igennem meridianbanerne i hele kroppen, og “Qi” kan afbalanceres i de mange hundrede akupunkturpunkter placeret rundt om på hele kroppen. Akupunktur hjælper kroppen med at få harmonien tilbage !MEN det kræver at behandleren har "overblikket" og  har den holistiske=helhedsorienterede tilgang. At behandleren kan rumme alt den information et menneske overfor leverer, kan sortere og prioritere, så den rigtige lindrende, personlige og effektive behandlingsplan bliver lagt ... - dette er et afsindigt vigtig issue, efter min mening. Vi kan gøre meget selv i hverdagen for at finde balancen, men ind i mellem, er det bare guld værd at lægge sig på briksen, og lade sig "behandle" og få energierne balanceret – OM NOGET så giver følelsen af balance  netop den "peace of mind" – som skal til for at gå hverdagen i møde igen, med oprejst pande J <3 <3 Akupunktur kan hjælpe dig til at finde din indre balance igen !!   

Som den store NYHED i Akuklinik Nørreslet kan jeg fortælle, at du nu kan få endnu mere behandling, og terapeutisk hjælp på samme adresse J :

•   Jeg kan præsentere, at jeg i klinikken får kollegialt selskab af behandler og mindfulnesscoach Janus Fuglsang. Janus er også uddannet kosmetisk ansigtsakupunktør som jeg, og Janus behandler desuden med såvel Auriculo=øre, som Medicinsk (triggerpunkts) akupunktur. Janus og jeg vil indgå i et tæt samarbejde omkring specielt ansigtsakupunkturen og hele vidden i den. Vi vil sammen udvikle koncepter og videreudvikle på selve behandlingsformen, og udbrede budskabet om denne fantastiske behandlingsform.  

Jeg glæder mig helt vildt til disse nye vinde i klinikken. Det vil betyde masser af gunstig og faglig sparring her mellem os behandlere i klinikken, men vigtigst og frem for alt endnu flere behandlingsmuligheder for jer som kunder og klienter i klinikken.

Alt i alt mere flow, energi og "nyt" i Akuklinik Nørreslet !  VELKOMMEN i 2017, jeg er TAKNEMMELIG for alle jer faste og trofaste klienter og siger hjertelig velkommen til nye som skulle blive inspireret til at få behandlinger hos mig og os.  Tak for din tid… 

Mange kærlige vinterhilsner 

Lotte